Telefoonnummer

06 26891807

E-mail

info@massagepraktijkhethogeland.nl

Zechsal magnesium wordt gewonnen in Tripscompagnie, een plaatsje dichtbij Veendam. Een prachtig product uit onze provincie! In 1982 werd begonnen met het winnen van een unieke zoutlaag uit de Zechstein zee. Deze zee is 250.000.000 jaar geleden ingedroogd. In de ruim 10 jaar dat Zechsal bestaat heeft het bedrijf zich ontwikkeld tot dé magnesiumspecialist. Met puur magnesium als basis, innovatie als motor en een missie om bij te dragen aan een gezondere en ontspannen wereld. Zechsal is opgericht in 2010, zijn naam is ontstaan door de samentrekking van “Zechstein” en “sal”.
Waarom magnesium
Magnesium is een mineraal dat het lichaam nodig heeft voor meer dan 300 processen, zoals het omzetten van voeding in energie. Magnesium is verder nodig voor de vorming van botten en spieren, de overdracht van prikkels in spieren en zenuwbanen, goed functioneren van spieren en een goede werking van een groot aantal enzymen. Enzymen zijn stoffen die nodig zijn om processen in het lichaam mogelijk te maken.
Hoe weet je of je magnesium tekort heeft
Een magnesium tekort is moeilijk te meten. Uit bloedonderzoek wordt het niet gehaald omdat magnesium zit voor slechts voor 1% in het bloed, ongeveer de helft zit in botten en tanden de rest zit in cellen, spieren, organen en zenuwweefsel. Wel zijn er duidelijke symptomen. Lichamelijke symptomen zijn: spierkrampen, botontkalking, trillend ooglid, hartkloppingen of hartritmestoornissen, hoge bloeddruk, nierstenen, hoofdpijn of migraine, tintelingen, gevoelloosheid, duizeligheid, Psychische symptomen zijn: lusteloosheid, rusteloosheid, vermoeidheid, angst, depressie, prikkelbaarheid, stress gevoelig, vergeetachtigheid, concentratieproblemen, slapeloosheid.
Hoeveel magnesium heb ik nodig
Een volwassen persoon heeft ongeveer 300 tot 350 mg magnesium per dag nodig. Maar dit verschilt per persoon.
In welke voeding zit magnesium
Het zit in volkorenbrood en andere graanproducten, groente, noten, melkproducten en vlees. Ook water kan bijdragen aan de inname van magnesium.
Oorzaak van magnesium tekort
Mogelijke oorzaken zijn onder ander te weinig inname uit voeding. Denk hierbij aan vegetariërs, mensen die eenzijdig eten, ongezond eten of te weinig eten. Maar zelfs als je iedere dag gezond eet en drinkt kun een magnesium tekort krijgen. Dat heeft te maken hoe ons voedsel geteeld wordt, gebruik van bestrijdingsmiddelen, verarming van het grond waar het voedsel op verbouwd wordt, door stress, ziekte, straling van o.a. gsm, uitlaatgassen, de hele dag “aan” staan, langdurig diarree, overmatig alcohol gebruik, overmatig zweten, tijdens zwangerschap, het geven van borstvoeding, sporters, onevenwichtig dieet, suikerziekte, chronische ziekten van de ingewanden of nieren, geneesmiddelen zoals plaspillen, maagzuurremmers, bloeddrukverlagers, de pil, antibiotica enz. 

Korting
Bestel je online je producten bij https://www.zechsal.nl gebruik dan de kortingscode hethogeland10 en ontvang direct 10% korting. 

Tot slot
Vooropgesteld dat een gezond en gevarieerd dieet altijd het allerbelangrijkste is. Voedingssupplementen gelden als aanvulling, niet als vervangen. Hoewel je een heel eind komt met een gezond dieet, zien we vaak dat suppletie nodig is voor optimale gezondheid. Mocht je twijfelen welke supplementen bij jouw levensstijl passen dan kun je een advies op maat aanvragen.

Advies op maat

Wil je graag een advies op maat stuur dan een mailtje naar info@massagepraktijkhethogeland.nl