Telefoonnummer

06 26891807

E-mail

info@massagepraktijkhethogeland.nl

Darmgezondheid

Ben jij die vrouw van middelbare leeftijd die helemaal klaar is met haar buikklachten?

Klaar met je buikpijn, opgeblazen buik en wisselende ontlasting waardoor je niet de dingen kunt doen die graag zou willen doen?

Herken je dit? Je hebt een gezellig dagje shoppen met vriendinnen afgesproken maar je wordt ’s morgens wakker met een enorme buikpijn en dan weet je genoeg. Je moet afzeggen omdat je in de buurt van het toilet moet blijven. Weg leuke dag…
Of je wilt graag sporten maar met die opgeblazen buik lukt dat echt niet, dus blijf je maar thuis op de bank zitten.

Ik zie veel vrouwen die al verschillende onderzoeken in het ziekenhuis hebben gehad waarbij er uiteindelijk niets uitkomt. Zo krijgen te horen krijgen “je moet er maar mee leren leven”, je hebt de diagnose Prikkelbare Darm Syndroom, spastische darm of luie darmen gekregen of het zit tussen je oren ga eens langs een psychiater.

Wat heb jij al gedaan aan je klachten? De kans is vrij groot dat je al van alles ondernomen hebt zoals bezoeken aan de huisarts of MLD-arts, bloed-, ontlasting onderzoeken, gastroscopie, coloscopie, echo, pijnstillers, Movicolon zakjes… en wat heeft het geholpen?

Hoe fantastisch zou het toch zijn als je dagelijks normaal naar het toilet kunt gaan, geen opgeblazen buik meer hebt, kromligt van de buikpijn. Hoe zou het zijn om gezellig met vriendinnen te kunnen gaan winkelen. Wat als je eens je ultieme droom kunt waar maken om een halve of misschien wel de hele marathon te kunnen rennen of Alp d’Huez op te kunnen fietsen of weer eens op de ski’s te staan om een berg af te roetsjen, wat als ….

Herken je één of meerdere van deze klachten?

 • Regelmatig last van buikpijn of krampen
 • Last van een opgeblazen buik
 • Wisselende ontlasting soms diarree en dan weer obstipatie
 • Diagnose PDS (prikkelbare darm syndroom) gekregen
 • Vermoeid
 • Weinig energie
 • Slechte nachtrust

Herkenbaar? Daar word je toch niet blij van. Wil jij minder klachten en meer levensvreugde? Weet dan dat je met een beetje hulp, aanpassen van je leefstijl en wilskracht dit kunt veranderen. 

Veel klachten kunnen verminderd worden of verdwijnen helemaal op het moment dat jij jouw lichaam gaat geven wat het nodig heeft. Dit betekent dat je moet weten wat goed is voor je lichaam of waar het juist helemaal niet blij van wordt. 

Uit eigen ervaring weet ik dat dit een hele moeilijke zoektocht is. Jarenlang ervaarde ik buikklachten. Uiteindelijk is eerst mijn galblaas verwijderd en tenslotte kreeg ik de stempel PDS en moest ik poeders nemen en er maar leren leven. Over voeding en leefstijl is nooit gesproken… Gelukkig ben ik in mijn zoektocht naar een gezonder en energieker leven de juiste persoon tegen gekomen die mij heeft geholpen. Nu weet ik op welke voeding ik goed en slecht ga en kan ik daar goed mijn balans in vinden. Mijn buikklachten zijn gelukkig helemaal verdwenen en wat ik er voor terug heb gekregen is enorm veel energie. Deze energie wil ik graag in jouw steken zodat ook jij weer vol vreugde en energie in het leven te staan!

Dat kan met het 4 maanden traject
In 4 maanden kun jij je buik en/of je huid weer stabiel maken zodat je weer met vertrouwen en energie door het leven kunt gaan. 

Hoe gaan we te werk?
Meten is weten, daarom gaan we 5 onderzoeken doen. Juist op deze manier krijgen we duidelijkheid wat de oorzaak(en) is/zijn van je klachten. 

 1. Uitgebreid ontlastingsonderzoek om te weten wat jouw darm uit balans brengt.
 2. Bloedonderzoek naar voedselallergieën en/of -intoleranties.
 3. Bloedonderzoek waarin gekeken wordt naar vitamines en mineralen tekorten.
 4. Bloedonderzoek naar ontstekingsremmende en ontstekingsbevorderende vetten oftewel de balans tussen Omega-3 en Omega-6.
 5. Onderzoek naar teveel bacteriën in de dunne darm (SIBO)

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat 60% van de mensen met een prikkelbare darm een SIBO heeft.

Hoe ziet het er dan praktisch uit?

 • Telefonisch consult of via Zoom waarin kennis wordt gemaakt en alleen als het wederzijds goed voelt gaan we starten.
 • Analyse van alle onderzoeken en intakeformulier
 • 1e Consult met plan van aanpak voor 4 maanden. In mijn praktijk of via Zoom.
 • Persoonlijke suppletie advies (kosten supplementen zit niet bij de prijs in begrepen)
 • 3 Voortgangsconsulten, telefonisch of via Zoom

De investering voor het traject (inclusief 5 laboratoriumtesten) is totaal € 1495,= 

Je kunt het bedrag ook in 3 termijnen van € 515,= betalen. 

 

4 maanden traject

5 Onderzoeken. Behandelplan met voeding- en supplementen adviezen. 4 Maanden persoonlijke begeleiding.

Totale prijs € 1495,=