Telefoonnummer

06 26891807

E-mail

info@massagepraktijkhethogeland.nl

Een mooie en bijzondere tijd waarin je kindje groeit en jij je voorbereid op de geboorte. Hoe mooi het ook is, mogelijk heb je ook last van zwangerschapskwaaltjes. In de eerste helft van de zwangerschap kun je te maken hebben gehad met o.a.  misselijkheid en/of vermoeidheid. Het tweede deel verloopt vaak iets rustiger om vervolgens in het derde deel van de zwangerschap weer meer ongemak te ervaren zoals o.a. kortademigheid, rugpijn, slecht slapen, stemmingswisselingen en brandend maagzuur. En soms niet alleen ongemak maar ook aandoeningen zoals zwangerschapsdiabetes, bekkeninstabiliteit, zwangerschapsischias etc.

Een massage kan helpen om je klachten te verlichten. Een zwangerschapsmassage is vooral een ontspanningsmassage waarbij diepe druk wordt vermeden. Er worden geen reflexologie of energetische punten aangeraakt en ik zal ook niet heel diep op de spieren masseren. In overleg met jou zal ik de krachtigheid van mijn strijkingen aanpassen aan wat jij fijn vindt. Het belangrijkste is dat het voor jou goed voelt en dat je kunt ontspannen.

De massage kan zittend gegeven worden of op een massagetafel op de buik of op de zij. Wat jij het prettigst vindt! Dankzij een speciale zwangerschapsmassagetafel met uitsparingen voor de buik en borsten, kun je comfortabel op je buik liggen en genieten van de ontspannende massage.

Wanneer je medische klachten hebt, wil ik je vragen te overleggen met je verloskundige/gynaecoloog of je gemasseerd mag worden. Zwangerschapsmassages worden gegeven vanaf 12 weken tot aan de bevalling. 

Je kunt kiezen tussen een massage van 30 of 60 minuten. Om de massage goed  op uw lichaam aan te passen wordt u vooraf een aantal vragen gesteld. 
30 minuten massage – rug, schouders, hoofd
60 minuten massage – rug, nek, hoofd, armen, handen, achterkant benen en voeten

zwanger