Telefoonnummer

06 26891807

E-mail

info@massagepraktijkhethogeland.nl

Vitakruid

Moet ik ook supplementen gebruiken als ik gezond eet? Nee, niet als je het mij vraagt. In een ideale en gezonde wereld zou dit inderdaad niet nodig zijn. Maar ik zal toelichten waarom voedingssupplementen óók bij een gezonde levensstijl van belang zijn.
Uitgeputte bodems
Zelfs wanneer een gezond en overwegend plantaardig dieet rijk aan groenten en fruit voor jou de standaard is bestaat de kans dat je voeding afkomstig is uit uitgeputte bodems. Monocultuur, hetzelfde gewas steeds opnieuw in dezelfde bodem telen, intensieve landbouw en het overmatig gebruik van kunstmest zorgen ervoor dat de bodem uitgeput raakt van voedingsstoffen. Dit is één van de redenen waarom het belangrijk is om zoveel mogelijk lokaal en biologisch te eten. De biologische landbouw maakt gebruik van gewas rotatie zodat zoiets als bodemdepletie minder snel optreedt.
Te vroeg geoogst door lange levertijd, commerciële oogst, verzendprocessen, voedselopslag en verwerking reduceren het nutriëntengehalte van voedingsmiddelen. Wanneer je er op gaat letten merk je dat het supermarktaanbod van over de hele wereld komt. Denk dus niet dat de mango’s uit Zuid-Amerika op hun rijpst geoogst zijn en binnen een dag in de Nederlandse supermarkten liggen. Door de lange levertijd worden groente en fruit weken van te voren geplukt voordat wij ze in de schappen zien. Dit betekent dat veel groeten en fruit niet de optimale groeitijd heeft gekregen om alle vitamines en mineralen op te bouwen. Koop dus zoveel mogelijk lokaal en wees bewust van waar het vandaan komt.
Verontreinig
Chemische bestrijdingsmiddelen en chemicaliën komen veel voor in de moderne voedselvoorziening. Deze verontreinigingsmiddelen stapelen zich op in ons lichaam, bijgestaan door chemicaliën uit drinkwater, milieuverontreiniging, microplastics, luchtvervuiling, etc. Deze elementen vergroten onze behoefte aan extra vitamines, mineralen en voedingsstoffen enorm.
Het te gaar koken van voeding
Nederlanders hebben een slechte gewoonte om voedingsmiddelen te gaar te koken. Dit resulteert in een enorm verlies aan voedingswaarde waardoor we veel minder vitamines, mineralen, antioxidanten en enzymen binnen krijgen. Koken en te hoog verhitten “doodt” het voedingsmiddel, wat resulteert in nutriëntenverlies. Tip: Groenten en fruit mogelijk in de originele vorm consumeren. Dus, ongeschild en ongekookt.
Veroudering
Ons vermogen om voedingstoffen uit voeding op te nemen neemt af naarmate we ouder worden. Dit maakt dat we voor een optimale gezondheid óf meer zouden moeten eten, óf meer zouden moeten suppleren. Net als dat opgroeiende kinderen veel baat hebben bij een multivitamine, is suppletie voor de oudere bevolking dus net zo belangrijk.
De veeleisende maatschappij
De maatschappij waarin we leven vraagt veel van ons wat zorgt voor een constante druk. Sociale verplichtingen, gezin, school, werk… Het zijn allemaal factoren die ervoor zorgen dat we constant “aan” waardoor veel van ons gebukt gaan onder continue hoge belasting. In deze gevallen heeft het lichaam een verhoogde behoefte aan bepaalde nutriënten, zoals vitamine C.
Ziekte en medicatie
Bij ziekte en of (dagelijks) gebruik van medicatie is het gebruik van extra supplementen zeker aan te raden.
Tot slot
Vooropgesteld dat een gezond en gevarieerd dieet altijd het allerbelangrijkste is. Voedingssupplementen gelden als aanvulling, niet als vervangen. Hoewel je een heel eind komt met een gezond dieet, zien we vaak dat suppletie nodig is voor optimale gezondheid. Mocht je twijfelen welke supplementen bij jouw levensstijl passen dan kun je een advies op maat aanvragen.

Advies op maat
Wil je graag een advies op maat stuur dan een mailtje naar info@massagepraktijkhethogeland.nl
Je ontvangt een formulier die je invult en terug mailt. Je ontvangt een voeding en suppletie advies terug gestuurd.

Ga je rechtstreeks bij https://www.vitakruid.nl  supplementen bestellen gebruik dan de speciale kortingscode hethogeland10 
Je ontvangt dan 10% korting.
Veel supplementen zijn ook in de praktijk op voorraad. Op afspraak kunnen de supplementen halen. Uiteraard zijn de prijzen in de praktijk hetzelfde of voordeliger.