Telefoonnummer

06 26891807

E-mail

info@massagepraktijkhethogeland.nl

Hoe gezond ben jij op celniveua?

Sta jij ’s morgens vermoeid op, slaap je slecht, heb jij last van hormonale klachten, wil je afvallen maar lukt dat maar niet, last van pijnlijke spieren en/of gewrichten, last van huidproblemen, concentratie problemen, vage klachten, pijntje hier, pijntje daar, enzovoort… herkenbaar? Waarschijnlijk zijn je cellen niet optimaal gezond waardoor er laaggradige ontstekingen ontstaan. 

Wat zijn Omega vetzuren?
Eerst even een uitleg wat vetzuren zijn en waarom ze belangrijk zijn voor je lichaam. We hebben vetzuren nodig als brandstof naast eiwitten en een kleine hoeveelheid koolhydraten. Alles wat je op het moment van eten niet nodig hebt wordt omgezet in vet en opgeslagen als voorraadje energie voor als er ooit momenten zijn van schaarste. Dit heb je overgehouden uit de oertijd voor als de oogst was mislukt of de jacht niks had opgebracht. Tegenwoordig zijn die voorraadjes vet vaak wat groten dan gewenst (lees: flinke heupen, een buikje of onderarmen).
Ook dienen vetzuren als bouwstenen, zoals bijvoorbeeld cholesterol voor de opbouw van onze lichaamscellen en voor het opnemen van vitamine A, D, E en K. Dit zijn namelijk vet oplosbare vitamines.
Daarnaast kun je vetten onderverdelen in verzadigde, onverzadigde (enkelvoudig en meervoudig) en trans-vetzuren. De omegavetzuren vallen onder de meervoudig onverzadigde vetzuren en die worden weer onderverdeeld in omega-3, omega-6 en omega-9 vetzuren.
Omega 3 vetzuren
Omega-3 behoort tot de essentiële vetzuren, dat betekent dat je ze binnen moet krijgen via de voeding omdat je lichaam ze niet zelf kan aanmaken. Je kunt ze weer onderverdelen in plantaardige vetzuur ALA (alfa-lioleenzuur), dit zit voornamelijk in lijnzaad(olie) en walnoten en
visvetzuren EPA (eicosapentaeenzuur) en DHA (docosahexaeenzuur), dit zit voornamelijk in vette vis zoals makreel, haring, zalm, forel en tonijn.
Omega 6 vetzuren
De meeste omega 6 vetzuren vallen ook onder de essentiële vetzuren. Essentieel vetzuur Linolzuur, zit voornamelijk in zonnebloemolie, maïsolie, sesamzaad en pompoenpitten.
De niet-essentieel vetzuur Arachidonzuur maakt het lichaam zelf uit linolzuur, verder zit het in eieren gevogelte en vis. En Gamma-linoleenzuur (GLA) zit voornamelijk in Teunisbloemolie.
Omega 9 vetzuren
Omega 9 vetzuren maakt het lichaam zelf aan dit zijn dus geen essentiële vetzuren. Het is verder voornamelijk in olijfolie en avocado’s.
Omega 3 en omega 6 ratio
Voor de industriële revolutie was de verhouding van omega 3 en omega 6 ongeveer gelijk. Maar sinds die tijd is ons leven en ons voedingspatroon nogal veranderd. Er zijn veel voedingsmiddelen bijgekomen zeker de laatste 50 jaar zoals koekjes, chips, margarine, patat, sausjes enzovoort. Bijna in al deze producten wordt in de voedingsmiddelenindustrie gebruik gemaakt van goedkope, plantaardige olie met onder andere maïs en zonnebloem. Dit eten wij niet alleen zelf maar ook de dieren krijgen dit binnen via hun voeding. Als wij dan weer vlees eten krijgen we dit dus ook weer binnen. Vandaar dat wij dus veel meer Omega 6 binnenkrijgen dan Omega 3. Ook omega 6 is belangrijk voor onze lichaam maar wel in verhouding met omega 3, het moet in balans zijn. Als deze twee in balans zijn dan komt omega 9 automatisch ook in balans. Maar door het huidige voedingspatroon met veel producten met plantaardige olie is die verhouding behoorlijk uit balans geraakt. Een goede verhouding van omega 6 en omega 3 in je bloed zou ongeveer 3:1 of lager moeten zijn. In onze westerse wereld, waaronder wij Nederlanders, ligt die verhouding heel anders namelijk gemiddeld 17:1 maar uitschieters van ver over 30:1 komen ook geregeld voor!
Gevolgen
Omega 6 is het overheersende vetzuur in ons celmembraan van onze cellen. Omega 3 is belangrijk om deze cellen te repareren. Je kunt eigenlijk stellen dat als er te veel omega 6 aanwezig is in zo’n cel en te weinig omega 3, dat je cellen onvoldoende kunt herstellen. Het gevolg hiervan is dat je meer kans hebt dat deze cellen gaan ontsteken. Er ontstaan laaggradige ontstekingen.
Deze ontstekingen van de cellen kunnen een rol spelen bij de volgende ziektebeelden:
obesitas, diabetes, insulineresistentie, hart- en vaatziektes, alzheimer, Parkinson, dementie, kanker, reuma, fibromyalgie.

Waarom Omega 3 van Eqology?

 • Bevat geen toegevoegde visolie of synthetische additieven;
 • Een evenwichtige olie voor een optimale verhouding tussen de hoeveelheid omega-6 en omega-3;
 • Goed voor het cardiovasculaire systeem, hersenen, gezichtsvermogen, immuunsysteem en spieren;
 • Draagt bij aan een normale bloeddruk en normale cholesterol, calcium en triglyceriden in het bloed;
 • De visolie is MSC en CoC gecertificeerd en is afkomstig uit het Noors duurzame visserij-industrie;
 • Toegevoegd polyfenolen uit een koudgeperste, kwalitatief hoogwaardige olijfolie, vitamine D3 en een frisse citroensmaak of orangesmaak
 • 100% natuurlijk en ecologisch gemaakt
 • Meest zuivere Omega-3 en best opneembare visolie
 • Laag TOTOX waarde
 • Meten=Weten
 • De eerste bloedtest ontvang je gratis!

Waar is het goed voor?

 • Zwanger worden, tijdens zwangerschap voor de ontwikkeling van de hersenen en ogen, postnatale depressie, zwangerschapsdementie, hormonale balans
 • Beter schoolprestaties, leervermogen, lezen, spelling, rekenen, ADHD en ADD
 • Acné, rosacea, droge huid, eczeem en psoriasis
 • Ontstekingen, artritis, fibromyalgie
 • Meer energie, uithoudingsvermogen, betere sportprestaties, hogere vetverbranding
 • Hart, bloedvaten, bloeddruk en cholesterol reguleren
 • Ontwikkeling van de hersenen en het zicht, droge ogen
 • Dementie, alzheimer, geheugen, focus, concentratie burn-out, depressie
Naast Omega-3 olie zijn K2&D3 en Energie Booster twee belangrijke basissupplementen. 

K2&D3 bevordert gezonde botten en bloedvaten. De combinatie van deze vitamines kan het risico op botontkalking en hart- en vaatziektes verminderen. Vitamine K2 helpt de bloedvaten flexibel te houden, terwijl vitamine D3 de botweefsel bouwende osteoblasten stimuleert. Osteoblasten zijn cellen die botsynthese en -mineralisering regelen, zowel bij de aanmaak van het bot als tijdens de groei ervan. 
Energie Booster geeft energie voor iedere dag! Een ultiem voedingssupplementcomplex met actieve vitamines en mineralen die bijdragen aan beter energiebehoud, het immuunsysteem ondersteunen, helpen bij de normale werking van spieren en vermoeidheid en uitputting tegengaan.

Via de link hieronder kun jij gelijk je bestelling plaatsen. Wil je graag advies neem dan gerust contact op voor een afspraak.

https://eqology.com/nl/r/Marian/webshop/onze-producten-nl/top-sellers-nl/ 

Deze registratie bevat 1 Omega-3 Test (geleverd in de 5e registratiemaand). Je resultaten kunnen veilig worden bekeken op omegaratiotest.com/nl na 21-28 werkdagen.

Bij aankoop van Pure Arctic Oil Premium krijgt u ook 25% korting op alle andere losse producten* (geen abonnementen) – elke maand!

BELANGRIJK: Dit is een 6 maanden bindend abonnement. De Omega-3 Test wordt samen met uw vijfde maandelijkse bestelling naar u verzonden. Als het abonnement niet vóór maand 6 wordt beëindigd, gaat het door als maandelijkse automatische bestelling.

Mocht je naast Pure Arctic Oil een tweede product erbij bestellen dan vervalt de verzendkosten