Ontspanningsmassage

Masseren is ontspannend, helend en rustgevend voor uw lichaam en geest. Masseren verlicht stress klachten, verzacht pijn in uw spieren en gewrichten, verbetert uw doorbloeding en stimuleert de afvoer van afvalstoffen. 
U kunt kiezen tussen een massage van 30, 60 of 90 minuten. Om de massage goed  op uw lichaam aan te passen wordt u vooraf een aantal vragen gesteld. 
30 minuten massage - rug, nek en hoofd
60 minuten massage - rug, schouder, nek, hoofd, armen, handen, achterkant benen en voeten
90 minuten massage - voetenbad, rug, schouders, nek, hoofd, armen, handen, benen voor- en achterkant, voeten en buik

Zwangerschapsmassage

Gefeliciteerd met je zwangerschap! Een mooie en bijzondere tijd waarin je kindje groeit en jij je voorbereid op de geboorte.

Hoe mooi het ook is, mogelijk heb je ook last van zwangerschapskwaaltjes. In de eerste helft van de zwangerschap kun je te maken hebben gehad met o.a.  misselijkheid en/of vermoeidheid. Het tweede deel verloopt vaak iets rustiger om vervolgens in het derde deel van de zwangerschap weer meer ongemak te ervaren zoals o.a. kortademigheid, rugpijn, slecht slapen, stemmingswisselingen en brandend maagzuur. En soms niet alleen ongemak maar ook aandoeningen zoals zwangerschapsdiabetes, bekkeninstabiliteit, zwangerschapsischias etc.

Een massage kan helpen om je klachten te verlichten, een moment voor jezelf te nemen en tot ontspanning te komen. Zwangerschapsmassage heeft de volgende positieve effecten:

 1. Minder rugpijn. Een zwangere krijgt vooral in haar derde deel veelal rugpijn tussen de schouders en in de onderrug. Beide worden veroorzaakt door de toename in gewicht van de borsten en de baarmoeder. Door massage wordt o.a. de doorbloeding gestimuleerd en komen stoffen in de huid en spieren vrij die de spieren versoepelen en de spanning voelbaar verminderden.

 2. Minder beenklachten. Vooral in de laatste fase kun je last krijgen van vochtophoping, rusteloze benen en kramp. Massage van de bovenbenen, onderbenen en voeten kan dit verlichten. Het verbetert de bloedsomloop, voert vocht af en is heerlijk ontspannend

 3. Beter slapen. Massage brengt ontspanning en verlichting van je klachten. Hierdoor kun je na de massage makkelijker en dieper in slaap komen.

 4. Contact. Je leven is waarschijnlijk nog in volle gang, terwijl je je lichamelijk (en misschien ook al geestelijk) begint voor te bereiden op dit nieuwe kleine wondertje dat geboren gaat worden. Tijdens de massage kun je uit de drukte van de dag stappen en echt de tijd nemen om bij je zelf te komen en contact te maken met je kleintje. De massage werkt zo ook door op je kindje.

 5. Genieten. Elke massage, zwanger of niet, bevordert de toename van gelukshormonen als serotonine, oxytocine en dopamine. Tegelijkertijd vermindert het stress hormonen zoals cortisol. Genieten draagt op vele manieren bij aan een goede zwangerschap. Zoals bijvoorbeeld onderstaande effecten.

 6. Andere effecten. Onderzoeken hebben aangetoond aan dat een massage de zwangerschap zelf kan beïnvloeden door een positieve invloed op het immuunsysteem, een verkleinde kans op depressie, vroeggeboorte en laag geboortegewicht. Ook kan de bevalling meer ontspannen en sneller verlopen.

Veilige massage

Een zwangerschapsmassage is vooral een ontspanningsmassage waarbij diepe druk wordt vermeden. Er worden geen reflexologie of energetische punten aangeraakt en ik zal ook niet heel diep op de spieren masseren. In overleg met jou zal ik de krachtigheid van mijn strijkingen aanpassen aan wat jij fijn vindt. Het belangrijkste is dat het voor jou goed voelt en dat je kunt ontspannen.

De massage kan zittend gegeven worden of op een massagetafel op de buik of op de zij. Wat jij het prettigst vindt! Dankzij een speciale zwangerschapsmassagetafel met uitsparingen voor de buik en borsten, kun je comfortabel op je buik liggen en genieten van de ontspannende massage.

Wanneer je medische klachten hebt, wil ik je vragen te overleggen met je verloskundige/gynaecoloog of je gemasseerd mag worden. Zwangerschapsmassages worden gegeven vanaf 12 weken tot aan de bevalling. 

Je kunt kiezen tussen een massage van 30 of 60 minuten. Om de massage goed  op uw lichaam aan te passen wordt u vooraf een aantal vragen gesteld. 
30 minuten massage - rug, arm, handen, hoofd
60 minuten massage - rug, nek, hoofd, armen, handen, benen en voeten

 

Rebozo massage


Een Rebozomassage is een massagetechniek gegeven met doeken (De Rebozo). De Rebozo is een speciale draagdoek van katoen met een diagonale rek en wordt gemaakt in Mexico. 

Deze bijzondere massagetechniek is geschikt voor baby's, kinderen, volwassenen en kan ook gebruikt worden in de zwangerschapsperiode of tijdens de bevalling.

De Rebozomassage wordt door de kleding heen gegeven. Deze massage kan zowel staand, liggend of zittend gegeven worden. De Rebozo massage kan worden gecombineerd met een zwangerschaps- of ontspanningsmassage.

De rebozo massage is een zeer ontspannende massage en wordt als zeer fijn en rustgevend. ervaren Voor een zwangere vrouw is deze massage extra prettig omdat de baby in de buik op een zachte manier wordt meebewogen. Ook de baby’s vinden de lichte schommelende bewegingen in de baarmoeder erg prettig.

Door middel van wiegen en pulsen middels het doek kan het lichaam volledig ontspannen. Het grootste effect wordt bereikt bij de liggende variant. Bij deze variant ligt u op een kussen op de grond en ligt het doek onder uw lichaam door. Van nek naar tenen worden de bewegingen met het doek gemaakt. Er zal per oppervlak meerdere sessies gedaan worden waardoor volledige ontspanning direct voelbaar is.

Harde buiken bij de zwangere vrouwen, kunnen op deze manier gemasseerd worden. In de meeste gevallen zullen de harde buiken verdwijnen. Dat is een effect wat op de massagetafel nooit bereikt kan worden en waardoor de Rebozo massage zo bijzonder is en een grote toevoeging is.
Baby's en kleine kinderen kunnen samen met een ouder de massage ontvangen.

Je kunt kiezen voor een 30 minuten Rebozomassage  eventueel gecomineerd met 30 minuten ontspannings- of zwangerschapsmassage.

Tuina massage


Tuina massage heeft een diepe en krachtige  werking waarmee we het lichaam weer in balans kunnen brengen. Dit is mogelijk door de circulatie van Qi (levensenergie), bloed en vloeistoffen te stimuleren en door het in balans brengen van Yin en Yang. Hierdoor wordt ons zelfhelend vermogen geactivieerd en kan Tuina massage  klachten verminderen en zelfs helemaal oplossen. De massagevorm is zeer geschikt bij onder andere chronische stress, spijsverteringsproblemen en problemen aan het beweginsapparaat. 
30 minuten massage - rug, nek en armen.
60 minuten massage - rug, nek, armen, hoofd, achterkant benen en voeten.

 

Hotstonemassage


Een hotstone massage is een massage van het lichaam met warme olie en stenen van ongeveer 50 graden Celcius. Vandaar de naam hot stone. De hitte en de 'druk' van de stenen dringen diep door in de spieren. De hot stone massage verlicht spanningen en geeft je nadien veel energie. 

Voor de massage worden alleen afgeronde basaltstenen gebruikt. Basalt is een hard en ijzerhoudend, vulkanisch gesteente met een hoge dichtheid. Hierdoor kunnen de stenen goed warmte vasthouden. 

Warmte en ontspanning

De stenen worden ondergedompeld in een warmwaterbad en eerst op de aandachtsgebieden van het lichaam neergelegd. Dit geeft een aangename warmte en ontspanning. De stenen geven een zekere druk, bij het wegnemen van de steen merk je dit het beste.

Het lichaam word je verder los gemasseerd met de warme stenen en warme olie. Hotstone massage zorgt voor een diepe ontspanning en ontgiftiging van het lichaam.

De massage bestaat vooral uit lange rustige en cirkelvormige strijkingen. Door de combinatie van warmte en beweging werkt de massage dieper in op het spierweefsel. Dit is extra effectief.

Een hotstone massage draagt bij aan het zelfherstel van het lichaam, voert afvalstoffen af, stimuleert de organen en brengt het lichaam meer in balans. 

Je kunt kiezen tussen een massage van 60 en 90 minuten. 
60 minuten massage - rug, nek, armen, hoofd, achterkant benen en voeten
90 minuten massage - rug, nek, armen, hoofd, voor- en achterkant benen, buik en voeten

Pijnzone massage

Hebt u last van werkstress? Bepalen uw mobiele telefoon, tablet en laptop uw dag? Dan heeft dit waarschijnlijk zijn weerslag op uw fysieke en mentale gesteldheid. Of heeft u tijdens het sporten een vervelende blessure op gelopen. 

Wat is Pijnzone massage
Pijnzone massage wordt toegepast bij specifieke klachten vanaf de schedelrand tot en met de onderkant van de schouderbladen, spieren in de rug, armen en de nek, hamstring, kuiten, enz. Deze intensieve behandeling duurt 30 minuten en helpt klachten te verminderen, zoals:

 • hoofdpijn;
 • branderig gevoel tussen de schouderbladen;
 • tintelingen in armen en vingers;
 • vermoeid gevoel van de schouders door een verkeerde houding (opgetrokken schouders)
 • hamstring en/of pijn in de kuit

Hoe werkt pijnzone massage?
Voorafgaande van de massage wordt er eerst een intake gedaan. Er worden verschillende vragen gesteld om te achterhalen hoe de klachten zijn ontstaan en waar de klachten zich bevinden. Daarna wordt de pijnzone behandeld. Voor het beste resultaat zijn vaak meerdere behandelingen nodig.

Reacties